Tips om jouw huis koel te houden tijdens de warme zomerdagen

15:16

















Ook al ziet het weer er momenteel niet uit dat het bijna zomer is. Maar toch zullen er zeker dagen komen dat de warmte binnen ondraaglijk kan worden. Hier heb ik een aantal tips die je kan toepassen zodat jij deze zomer een heerlijk fris huis hebt.



Gordijnen of zonnewering

Als het warm is en de zon heel de dag binnen schijnt kan het binnen heel warm worden. Ja kan dit vermijden door bijvoorbeeld zonnewering te plaatsen. Ook heb je speciale raamfolies die de warmte buiten houden. Ook kan je als het warm is jouw gordijnen dicht houden, zo kan je ook een deel van de warmte buiten houden.


Verluchten op het juiste moment van de dag.

Het klinkt meschien raar maar je kan beter op de warmste momenten van de dag jouw ramen en deuren dicht houden. Dit omdat er dan alleen maar nog warmere lucht binnen komt. Beter is het om bijvoorbeeld jouw raam 'smorgens of tijdens de nacht open te zetten, op het moment dat de warmte terug opkomt kan je best alles terug sluiten en ook jouw gordijnen, rolluiken sluiten.




















Hoe slapen in deze warmte

Plaats een ventilator in jouw kamer een uur voor je gaat slapen. Laat deze even goed de ruimte ventileren. Is het al laat op de avond kan je hierbij ook jouw raam open zetten zodat deze extra wordt geventileerd.


Zorg en aandacht voor dieren.

Vergeet buiten jouw huis ook jouw huisdier niet, want deze hebben ook last van de warmte net als jij ! Geef ze dus voldoende water en ververs dit ook voldoende. Creƫer plekjes waar er schaduw is en hou jouw dier ook goed in de gaten.




Isolatie

Isolatie is super belangrijk ook tijdens de zomer en de warme dagen zorgt het ervoor dat jouw huis heerlijk fris blijft. Ben je dus aan het verbouwen denk niet alleen dat isoleren enkel goed is voor de winter maar dus ook zeker belangrijk is voor in de zomer. wat heel wat mensen vergeten is dat het ook belangrijk is om jouw vloer te isoleren. Vloer isolatie is dus super belangrijk,voor meer infortmatie klik dan hier vloerisolatie prijs.


Door deze tips worden jouw warme zomerdagen zeker een stuk draaglijker. Geniet van het zonnetje.


Veel liefst Birgit
Xx






You Might Also Like

0 reacties

Like us on bloglovin

Follow

Like us on facebook