DIY: Marmere onderzetters

15:49


De marmer trend is al een tijdje aan de gang, en dit niet alleen in de keuken sector. Enkele jaren geleden werd marmer als ouderwets en zeker niet hip bekeken. Grote ontwerpers begonnen marmer terug te appreciëren en te gebruik als vloer en wandbekleding, maar ook in de keuken sector werden marmeren keuken bladen weer hip.

Grote ketens zagen de trend ook en tegenwoordig kan je marmeren potjes, dienbladen, theelichthouders, onderzetters, laptopcovers, je kan het zo zot niet bedenken of het bestaat.

Omdat marmer niet voor elk budget mogelijk is heb ik hieronder een leuke DIY zodat jij de marmer trend ook in huis kan halen.


Onderzetters uit fimo.

Fimo klei in marmer tinten, ik denk hierbij aan wit, wit met glitter, wit met zwarte stukjes erin, grijs, grijsblauw. De kleuren die ik heb gebruik zijn soft: 0 white, 80 dolphin grey, effect: 003 marble, 81 silver, 014 translucent.  
  

Deegroller, bakpapier, iets om je vorm met uit te snijden zoals bijvoorbeeld een glas.


Kneed jouw kleuren die je samen wilt tot het gewenste patroon. Hou er rekening mee dat het niet meer veranderd tijdens het bakken. Rol het deeg


Snij vervolgens jouw onderzetters uit.






























Leg deze op een bakplaat en bak naar de voorschriften op de verpakking, in mijn geval was dit 30 min op 130°C




Goed laten afkoelen en klaar zijn jouw onderzetters zijn klaar.

Leuk voor in je interieur, maar ook zeker om cadeau te geven. Is marmer iets voor jou of vind je het juist lelijk ? 

Veel liefst Birgit
Xx



You Might Also Like

0 reacties

Like us on bloglovin

Follow

Like us on facebook