5 tips voor een duurzaam interieur

19:09


Even iets anders hier op my dream interior, vandaag deel ik met jullie tips die jou kan helpen bij een duurzaam interieur. de ene tip is al wat gemakkelijker toe te passen als de andere. maar onthou dat alle beetjes helpen.  




















Ga voor led verlichting

Dat we spaarlampen moeten gebruiken weten we al langer. Maar wist je dat led nog beter is, dit komt doordat deze een lange levensduur hebben ( tot wel 50.000 uren). ook kunnen deze regelmatig aan en uitgeschakeld worden, dit is iets dat je met een spaarlamp niet kan ook dimmen kan je niet met een spaarlamp maar wel met led verlichting. Ook word led bijna niet warm en kan het goed tegen lage temperaturen. Dus genoeg redenen om voor led te kiezen.




Hernieuwbare energie

Of kern energie de toekomst is of niet laat ik even in het midden. Maar om jouw energie verbruik beter te verantwoorden kan je andere opties kiezen dan de klassieke manier om stroom te verkrijgen. Niet iedereen heeft direct plek om een windmolen in zijn of haar tuin te zetten ga dan voor zonnepanelen. Het lijkt een grote investering, maar kijk zeker eens rond want zonnepanelen vergelijken kan heel wat besparen. Wist je trouwens dat ze nu al een thuis batterij hebben bedacht, deze slaagt de energie die je opwekt met je zonnepanelen op zodat je deze op momenten kan gebruikten wanneer je zonnepalen weinig opwekken.


Isolatie

De meeste huizen die nu op de verkoop markt terecht komen voldoen al lang niet meer aan de isolatie voor schriften. Dit is het belangrijk dat je jouw gekochte huis voldoende isoleert zodat 1 jouw energiefactuur naar beneden gaat. En 2 je minder verbruikt om jouw huis warm te houden. Vergeet ook zeker niet jouw dak bij te isoleren want tot wel 30% van jouw warmte gaat via het dak verloren dus. Dakisolatie is dus zeker ook het investeren waart. 





Recyclage

Recycleren van meubel.  Voor je een nieuwe koop ga eens langs bij de kringloop winkel of op tweedehands website’s. Hier kan je vaak leuke dingen ontdekken, vind je de kleur niet helemaal jouw ding kan je deze altijd opfleuren met wat verf ( kies hier wel voor een verf of vernis op waterbasis). Heb jij meubels die je niet meer wilt breng deze dan naar kringloop of zet ze op een tweedehandswebsite, hierdoor kan meschien iemand anders dit meubel een tweede leven geven.



Koop verstandig

Als je op het punt staat om meubelen te kopen en deze zijn uit hout vervaardigd, ga dan zeker na of deze gemaakt is met hout met een FSC certificaat. Dit hout komt uit duurzaam beheerde bossen.

Hopelijk heb je iets aan één van deze tips. en ben jij op weg naar een duurzaam interieur !!

Veel liefst Birgit
Xx

You Might Also Like

0 reacties

Like us on bloglovin

Follow

Like us on facebook