opzoek naar een eigen plek

10:01Ook bij ons kriebelt het stilaan om een eigen plekje. Maar wanneer je eindelijk het huis naar jouw dromen hebt gevonden, zijn er nog heel wat andere punten die in orde moeten gebracht worden.Een eigen huis hoe begin je hieraan?

Best kan je eens langs de bank te gaan om jouw financiële situatie goed te kunnen inschatten. Zij geven een goed inzicht wat je kan lenen en met welk kapitaal. Wanneer je dit hebt gedaan kan je echt opzoek gaan naar jouw droom huis.

Waar ga je opzoek naar een eigen huis.

Online zijn heel wat immo site's te vinden waar je voor elk budget een leuk huis kan vinden. Maar vergeet ook zeker niet een bij notarissen en immo kantoor te gaan kijken hier hangen vaak huizen die juist te koop staan. Wanneer je iets leuk hebt gevonden kan je een afspraak maken om het te gaan bezichtigen


Wanneer de deal rond is ? 

Water, elektriciteit, gas zijn dingen die je in orde moet brengen hier bij ga je opzoek welke maatschappij voor jouw het voordeligst is. Daarna kan je opzoek naar internet, telefonie. Op verschillende website's kan je vergelijkingen maken welke het goedkoopst uit komt voor jou? Vergeet ook niet jouw verzekeringen in orde te maken.
Interieur 

Als tip zelf kan ik hier geven dat je best duidelijk bespreek wat jij en jouw partner mooi vinden en wat je absolute niet mooi vindt. Ga opzoek naar foto's/ inspiratie beelden zodat je allebei er een beeld kan bij vormen wat jullie mooi vinden. Ga langs in verschillende winkels en ontdek wat jullie beide mooi vinden. Vergeet ook zeker eerst niet de woning op te meten zodat al jullie meubeltjes een mooie plek krijgen.
De verhuis? 

Als je van het ouderlijk huis alleen gaat wonen is de verhuis vaak niet zo groot en kom je er wel met een aantal keer met de auto heen en weer rijden. Kom je van een huur/koop woning dan heb je al meubelen en is een verhuisfirma altijd wel handig. Deze zijn verhuizingen gewoon, ze brengen jouw meubels veilig en wel naar jouw nieuwe woning. Zodat jij enkel nog jouw spulletjes moet uit pakken en een mooie plaats geven.


Kriebelt het bij jullie ook al om opzoek te gaan naar een eigen plek? 

Veel liefs Birgit

Xx

You Might Also Like

0 reacties

Like us on bloglovin

Follow

Like us on facebook