Op kot gaan, Interieur tips

21:43



Nu je de laatste dingen aan het afstrepen bent van jou lijstje, en de stress voor jouw eerste jaar hogeschool/ universiteit steeds meer wordt. Dacht ik het is meschien wel leuk om enkele interieur tips te geven voor op kot. Zelf ben ik niet op kot geweest, maar deze tips haal ik uit het decoreren van mijn eigen kamer.

1. Denk multifunctioneel.




Een bed kan zoveel meer zijn dan alleen maar een bed. Een bed met lades onder is ook zeer praktisch en je kan hier echt van alles in kwijt.



Denk hierbij aan een bed dat kan omgetoverd worden tot een sofa, dit door de toevoeging van leuke kussen, plaids enz.



Ook kan je er voor kiezen voor een hoogslaper met een bureau onder en denk dan niet maar dan heb ik geen 2 persoons bed meer want deze bestaan ook in een 2 persoons bed.



Je kan ook je hoofdbord van je bed om toveren tot een extra opbergruimte.

2. Kleurenpalet.



Is jouw budget niet zo groot en heb je verschillende meubelen gekregen van vrienden en familie, met als resultaat een mik mak van kleuren en texturen.



Dan kan je deze met een likje verf meer tot een samenhorigheid brengen.




Mag je jouw kot niet schilderen in de kleur naar jouw keuze. Breng dan kleur accenten aan in jouw kot interieur. Dit kan ook gewoon met een likje verf, zoals hierboven op de foto's.


3. Budget.

Wanneer je heel jouw kot moet inrichten kan de prijs van het totaalplaatje zeer hoog oplopen. Vraag eens rond bij vrienden en familie of ze geen oude meubelen meer hebben. Maar ook de kringloopwinkel en 2dehands website's kunnen leuke spulletjes hebben.



Ben je niet voor 2de hands ga dan zeker eens langs bij winkels zoals de Action, Xenos, Blokker, CASA... Ze hebben vaak leuke spulletjes voor een lage prijs en is dat niet juist wat we allemaal willen.

4. DIY





Kijk zeker eens rond op internet of Pinterest hier vind je vaak heel was DIY. Voor leuke decoratie, wall art of om bijvoorbeeld de randen van een schap op te fleuren met washi tape. of weet jij



5. Sfeer



Breng sfeer in jouw kot hang bijvoorbeeld kerstlichtjes op tegen je muur, of zo aan Happy Light slinger kan al gauw heel wat sfeer brengen.



Maar ook maak van die kale muur een echte photo wall en met wat washi tape wordt de muur ook niet beschadigt dus 2x win win. Ook een paar theelichthouders brengen zeker super veel sfeer.



Denk hierbij ook aan spiegels deze zijn niet enkel handig, maar ze doen de ruimte groter lijken.

Hopelijk  hebben jullie iets aan deze tips, ook al ga je meschien niet op kot. Maar kan jouw kamer thuis wel wat opfrissing gebruiken.

Veel liefst Birgit
Xx

You Might Also Like

0 reacties

Like us on bloglovin

Follow

Like us on facebook