het kiezen van een dakraam doe je zo

15:08


In eerdere artikels vertelde ik jullie al hoe belangrijk natuurlijk licht wel niet is. Ook liet ik jullie kennen met het ruime aanbod dat VELUX heeft. Maar hoe begin je hier aan, vandaag geef ik jullie tips hoe je het juiste raam kiest.


1. waar en wat ?

Het klinkt meschien raar, maar het is heel belangrijk dat je de juiste plaats kiest. Op welke plaatsen in de ruimte wil je juist veel licht en waar mag het juist donkerder zijn? Dit kan heel verschillend zijn. Maar bijvoorbeeld boven een werk ruimte is het zeer belangrijk om veel licht te hebben. Ook is het belangrijk dat je de openingswijze kiest van het raam. Deze kan uitzetbaar zijn of wentelend zijn. Hier onder geef ik enkele voorbeelden. Er zijn mogelijkheden om met een buitenstuk te werken en zo de ruimte groter te doen lijken.






2. Voorzie genoeg dag licht in de ruimte.

Ik kan het niet genoeg herhalen hoe gezond natuurlijk dag licht kan zijn. Kies daarom bij het bepalen van jouw dakraam dat je zeker genoeg dag licht hebt. Licht is een belangrijke bron van energie en zorgt ervoor dat de ruimte optische groter lijkt. Op de website van VELUX leggen ze dit op een zeer eenvoudige manier uit. Via deze uitleg wordt het bepalen van een dakraam en de hoeveelheid hiervan super gemakkelijk.



3. Beglazing.

Wat voor soort glas je kiest is naar jouw behoeften en de plaats in huis waar je slaapt. Geluidsdemping is belangrijk daarin. Wanneer het regent hoor je dit veel minder. En heb je een goede nacht rust. Wanneer je de keuze maakt let er dan ook op dat jouw ramen goed geïsoleerd zijn. 




4. Afwerking 

Voor de afwerking zowel binnen al buiten zijn er verschillende opties. Buiten kan je kiezen voor aluminium afwerking, hier zijn verschillende kleuren mogelijk zodat je deze kan afstemmen met andere ramen in jouw woning. Je kan voor buiten kiezen voor rolluiken of zonnewering. Binnen zijn er ook verschillende mogelijk heden, je kan kiezen voor een houten afwerking. maar ook een witte polyurethaan die water dicht is en onderhoudsvriendelijk. Als gordijnen zijn er ook nog eens super veel verschillende opties.




Met deze tips kom je zeker al een stap verder in de keuze van het juiste dakraam.

Veel liefst Birgit
Xx












You Might Also Like

0 reacties

Like us on bloglovin

Follow

Like us on facebook