interieur trends 2017

09:27


Een nieuwe jaar betekent ook nieuwe trends en dit dus ook op interieur vlak. We nemen afscheid van van de lichte interieur en maken plaats voor donkere interieur met inspiratie uit de jaren 70 en 90. kijken jullie mee naar de nieuwe trends dit jaar.


Jaren 70 inspiratie

Het gevoel dat ik heb bij de interieur trend heb dit jaar is echt een jaren 70 interieur zo zie je de warme kleuren  zoals het roest oranje, diepe blauwe en groene dit jaar terug komen. Ook de cognac kleurige zetels zijn back. En dacht je dat die fluweel  zetels die meschien bij jouw groot ouders nog terug te vinden zijn nooit meer terug kwam dan had je het fout want deze zijn volledig terug.

Ook die bloemen tapijten zijn helemaal terug dus was je van plan deze naar de kringloop winkel te brengen zou ik hier toch nog even over nadenken.


Fluweel of velvet

Ja hoor wie dacht dat we dit niet meer gingen zien na de jaren'90 heeft het zeker fout. fluweel domineerde de catwalks al maar komt nu ook terug in het interieur. Deze warme en luxueuze stof komt terug in diepe en rijke kleuren.
Metalen

Metalen zijn ook dit jaar nog zeker te vinden koper dat de vorige jaren heel trendy was neemt nu een stapje terug. Daar en tegen maak goud volledig zijn comeback en neemt misschien wel de plaats in van het geliefde koper bij ons. In de industrieel interieurs blijft het mat zwart gelakt staal nog altijd een zeer positionerende plaats in.


Trend kleuren 

De zachte pastel kleuren maken dit jaar voor rijke warme kleuren. Denk hier bij aan donker groen, roest oranje, oker geel, aubergine, petroleum blauw, cognac.  Deze kleuren zullen onze interieurs binnen komen op verschillende manieren denk aan zetels, kussen, meubelen.


Planten

De natuur naar binnen halen is al een tijdje in opmars en dit wordt in 2017 nog belangrijker. Dus vul die lege planken maar met leuke potjes met planten. Of haal die macramé planten hanger die jouw moeder maakte als ze jong was maar weer boven. Wees creatief is de boodschap. Geen paniek heb je geen groene vinger ( of wie heeft er nu tijd om die planten water te geven) geen probleem een neppert is zeker ook koe!


Marmer

Marmer is out of toch het witte marmer.  ga nu voor donkere marmers maar ook diep gekleurde mineralen vinden de weg naar ons interieur


Rieten meubelen 
Je kent het wel die rieten meubel set voor buiten, als ik eerlijk ben vind ik het totaal niet mooi. maar heb je deze nog ergens staan gooi deze dan niet weg want deze zijn terug van weggeweest.Open schabben

Durf jij het aan om heel jouw hebben en houden in open schabben te plaatsen of is dit nog net een stap te ver en hou jij er wel van om dingen weg te stoppen in een schuif. Is het toch jouw ding  bij nordic living hebben sinds kort string toe aan hun collectie. String is een minimalistisch flexibel kast systeem dat jij zelf kan aanpassen aan jouw noden. Het is zo flexibel dat je van een simpele kast of rek naar een volwaardige werkplek. Met string is alles mogelijk neem snel een kijkje op de website en ontdek wat er nog allemaal mogelijk is!

Zo nu ben je weer helemaal up to date  met de trends. Ga jij nu helemaal jouw interieur aanpassen aan deze trends ? En welke trends vind jij leuke en welke vind jij spijtig dat hij voorbij is? 

Veel liefs Birgit


Xx


You Might Also Like

0 reacties

Like us on bloglovin

Follow

Like us on facebook