ultieme paascupcakes + Printable
19:40Nu Marc het heeft bevestigd dat de paashaas mag langs komen kan. Desondanks wordt het een Pasen in ons kot of in onze tuin we kunnen er dan maar beter iets gezellig van maken! Heb je nog geen Paasdessert geen probleem ik heb de oplossing en nog super simpel om te maken. onderaan vind je ook nog een leuke printable die je als topping kan gebruiken om jouw cupcakes extra te versieren
Cupcakes
Wat heb je nodig voor 12 van deze ultieme paascupcakes:
100g boter
75g pure chocolade
2 eieren
150g suiker
50g cacaopoeder
150 g zelfrijzend bakmeel
2 el melk
1 tl bakpoeder
Tip: zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn
De oven mag je voorverwarmen op 190°C.
Als eerste plaats je de cupcakevormpjes in de bakplaat. Smelt vervolgens de chocolade met de boter au bain-marie. Klopt in een andere kom de suiker en de eieren tot een luchtige witte crème. Meng hieronder het cacao poeder, bakpoeder, zelfrijzend bakmeel en de melk. Meng dit goed door elkaar, je gaat merken dat dit een heel stevig mengsel wordt geen paniek nu is het tijd om het boter chocolade mengsel er bij te voegen. Blijf goed mengen en je gaat zien dat je een mooi beslag krijgt. Nu is het tijd om de cupcakevormpjes te gaan vullen. Plaats deze in de oven voor ongeveer 15 minuten. Check aan de hand van een saté prikker of ze gaar zijn. Voor je de topping er op aanbrengt laten we deze eerst goed afkoelen
Topping
Deze topping leerde ik kennen door lissa van livelovelissa neem zeker eens een kijkje op haar blog voor super leuke receptjes en prachtig gedecoreerde dessertjes.
25 cl room
2 zakjes vanillesuiker suiker
Bloemsuiker naar smaak
500 gr mascarpone
Klop de room samen met de 2 zakjes vanillesuiker op tot slagroom. In een andere kom klop je licht de mascarpone los, hierbij voeg je de opgeklopte slagroom en spatel je dit onder elkaar. Doe dit niet te veel, we willen de stevigheid van de mascarpone behouden. Voeg naar smaak ook nog wat poedersuiker toe. Nu kan je nog een leuk spuitmondje kiezen en je bent klaar om jouw spuitzak te vullen.
Nu ben je klaar om jouw cupcakes te gaan versieren.
Voor de paashaas cupcake is het super simpel en download je de Paashaasoren hier. Deze knip je uit en je kleeft elk oor apart op een tandenstoker met plakband. Je kan dan leuk 1 oor omplooien om het een speels effect te geven.
Ik versierde de andere met nog wat paaseitjes en geraspte chocolade. Maar aan jouw de vrije keus natuurlijk
Nu ben je klaar om jouw cupcakes te gaan versieren.
Voor de paashaas cupcake is het super simpel en download je de Paashaasoren hier. Deze knip je uit en je kleeft elk oor apart op een tandenstoker met plakband. Je kan dan leuk 1 oor omplooien om het een speels effect te geven.
Ik versierde de andere met nog wat paaseitjes en geraspte chocolade. Maar aan jouw de vrije keus natuurlijk
Stay healty
Veel liefs Birgit
Xx
0 reacties